Braadworstknoedels

Braadworstknoedels

  • 500 g vastkokende aardappelen, in blokjes
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 300 g grove braadworst, rauw
  • 40 cl groentebouillon
  • 100 g smeltkaas, Emmentaler

Plaats de aardappelblokjes op de bodem van de slowcooker.
Kruid licht met zout, peper en nootmuskaat - want ook de braadworst en later de verwerkte kaas bevatten zout.
Leg er de schoongemaakte spruitjes op (grote spruitejs halveren).
Druk de braadworst uit de darm en vorm er walnootvormige balletjes van, verspreid ze over de spruitjes.
Voeg de groentebouillon toe en kook ongeveer 7 uur op “LAAG” of 3½ uur op “HOOG”.
Roer voorzichtig de verwerkte kaas erdoor en kook nog 30 minuten.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug