Boerenpan met gehakt

Boerenpan met gehakt

  • 600 g aardappelen, meelachtig
  • 2 rode paprika's
  • 2 selderij, in stukjes van 5 mm
  • 2 eetl. olie
  • 500 g gehakt vlees, gemengd
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • zout & peper
  • 70 g tomatenpuree
  • 80 cl groentebouillon
  • 1 - 2 theel. paprikapoeder, zoet of heet, naar smaak
  • ½ theel. tijm
  • ½ theel. marjolein
  • ½ theel. oregano

Snijd de aardappelen in niet al te dikke plakken (maximaal 5 mm) en leg ze op de bodem van de slowcooker.
Snij de paprika's in hapklare stukken en leg ze erop, evenals de selderijstukjes.
Verhit de olie in een pan en bak het gehakt met ui en knoflook op hoog vuur tot het kruimelig wordt, breng op smaak met zout & peper.
Leg het gehakt op de groenten.
Klop de tomatenpuree met de groentebouillon en breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en de gedroogde kruiden.
Doe het over de groenten.
Kook 3½ uur op “HOOG” of ongeveer 7 uur op “LAAG”.

Tip
Serveer met een scheutje zure room, indien gewenst.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug