Boerenkool Westfaalse stijl

Boerenkool Westfaalse stijl

  • 600 g diepvries boerenkool, ontdooid
  • 1 kg aardappelen, bloemig gekookt, geschild, in cm grote blokjes
  • 1 eetl. scherpe mosterd
  • zout
  • peper
  • 25 cl bouillon
  • 2 uien, fijngehakt
  • 25 g reuzel
  • 2 worsten
  • 2 gerookte varkenskoteletjes

De uien in reuzel aanbraden (magnetron) en in de slowcooker met de bouillon, aardappelblokjes en de ontdooide boerenkool doen.
Kruid met mosterd, zout (spaarzaam) en peper (sterk).
Het vlees op de groenten leggen en vijf uur in ‘HOOG’ koken, tussendoor één keer roeren, indien mogelijk.
De hoeveelheid vlees is spaarzaam berekend.
Als u wilt, kunt u er natuurlijk meer worst in doen!

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug