Black Angus riblappen

Black Angus riblappen

  • 2 eetl. olijfolie
  • 900 g Black Angus riblappen
  • 1 eetl. Worcestershiresaus
  • peper & zout
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 winterwortels
  • 1 rode peper
  • 2 theel. komijn
  • 2 theel. kaneel
  • 2 theel. cayennepeper
  • 1 theel. piment
  • 400 g zwarte bonen in chilisaus
  • 175 g cherry tomaten
  • 400 g tomaten in tomatensap, blik
  • 400 g runderbouillon, 1 blokje
  • 8 tortilla’s, ik had de wortelversie
  • koriander
  • verse sour cream
  • limoen, garnering

Snij het vlees in blokjes en bak dit in een koekenpan in de olijfolie, voeg Worcestershiresaus, peper en zout toe.
Doe het vlees als het is aangebakken alvast in de slowcooker en zet deze op ‘LAAG’.
Snipper ui en knoflook, snij de paprika in blokjes, de wortels in plakken, de selderij in halve ringen, en de rode peper in ringen, bak dit ook even in de olie.
Meng alle kruiden erdoor en voeg het geheel bij het vlees in de slowcooker.
Voeg de bonen met saus, de gehalveerde cherrytomaatjes, tomaten in tomatensap en de bouillon bij het vlees.
Laat het geheel 4 uur in een braadpan of 7 uur op ‘LAAG’ garen in een slowcooker.
Serveer het vlees met tortilla’s, koriander fijn gehakt, sour cream en een limoen.

Bron: Annemiek
Gepubliceerd door: Culinair Westfriesland

Terug