Biriyani met groenten

Biriyani met groenten

vegetarisch, voor 4 - 6 personen

  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • 300 g zoete aardappel, in blokjes van ca. 1½ cm
  • 150 g champignons, in kwartjes
  • 410 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 350 g basmatirijst
  • 2 tot 3 eetl. currypasta
  • 3½ dl warme groentebouillon
  • 100 g diepvrieserwten, ontdooid

Verhit de olie in een koekenpan.
Voeg de ui toe en bak deze zachtjes, voeg de peper en de andere groenten toe en bak deze 2 minuten aan.
Voeg de rijst toe en laat nog een minuut bakken tot de rijst doorschijnend wordt en goed bedekt is met een laagje olie.
Voeg de pasta toe, roer goed door tot alles is bedekt.
Doe alles in de aardewerken pot en giet de bouillon erop.
Duw de groenten onder de bouillon.
Doe het deksel erop, zet de pot op de warmtebron en laat 2½ uur staan op 'LAAG'.
Zet vervolgens de stand 'warm houden' aan.
Roer de erwten er door, plaats het deksel er op en laat nog een half uur staan.
Erg lekker met mango chutney, raita en Indiaas brood.

Bron: Crock-Pot

Terug