Biergoulash

Biergoulash

voor 6 porties

  • 1 kg varkensvlees goulash
  • 750 g uien, in blokjes gesneden
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. paprikapoeder, edelzoet
  • 50 cl runderbouillon
  • 25 cl donker bier, oudbruin of gelijkaardig
  • zout
  • peper
  • 1 snufje komijn, naar smaak
  • suiker, naar smaak
  • maizena
  • 1 eetl. zure room

Goulash en uien met olie in een braadpan op heet vuur bruin bakken en toevoegen aan de slowcooker.
Knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, bouillon en bier, met zout, peper door elkaar roeren,
Breng op smaak met een beetje karwijzaad en een snufje suiker.
Ongeveer 1 uur op “HOOG” koken, daarna 5 uur lang op “LAAG”.
De slowcooker op het laatst weer op “HOOG” zetten en dan de goulash binden met een beetje aangemaakte maizena en een eetlepel zure room.

Lekker met knoedels en rode kool.

Bron: Langsam kocht besser

Terug