Beierse kool

Beierse kool

  • 850 g witte kool, geschaafd in stroken van ongeveer 5 mm
  • 1 kleine appel, geschild, in plakjes
  • 2 eetl. reuzel
  • 100 g spek, doorregen, in blokjes
  • 1 ui, groot, in blokjes
  • 1 eetl. suiker
  • 15 cl vleesbouillon
  • 2 eetl. milde azijn, bijv. appelazijn
  • 1 eetl. komijn
  • zout & peper

Doe de koolreepjes en de appelschijfjes in de slowcooker.
Verhit het spek in een aparte pan, bak het spek en de ui er lichtbruin in, karameliseer kort met suiker.
Blus met vleesbouillon, voeg de azijn toe.
Giet het vocht over de kool, breng op smaak met zout, peper en karwijzaad.
Goed roeren.
Kook voor ongeveer 3 à 3½ uur op “HOOG” tot de kool zacht is, maar heeft nog steeds een beetje beet.
Indien mogelijk tussendoor een keer omroeren.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug