Basilicum en witte nierbonen varkensvlees

Basilicum en witte nierbonen varkensvlees

voor 2 - 4 porties

  • 1 kg varkensvlees gebraden
  • 300 g witte nierbonen
  • 100 g uien
  • 1 eetl. knoflook
  • 400 g tomaten
  • 20 cl witte wijn
  • 200 g wortelen
  • 10 cl olijfolie
  • tijm naar smaak
  • laurierblad naar smaak
  • 20 cl kippenbouillon
  • ½ bosje basilicum, geknipt

Week de witte nierbonen een nacht in water.
Bak het varkensvlees in olijfolie in een koekenpan.
Eenmaal goudbruin, voeg de in blokjes gesneden uien en wortelen toe, dan de knoflook (alleen fijngehakt); voordat de groenten volledig bruin zijn, deglaceren met de witte wijn en reduceren tot de helft.
Doe de bonen (goed uitgelekt en gespoeld) in de slowcooker en tevens de in blokjes gesneden tomaten, tijm, laurierbladeren en de bouillon erbij om de bonen af te dekken.
Laat 6 uur koken op “LAAG”, en breng daarna op smaak met de kruiden.
Voeg voor het serveren de basilicum toe.

Bron: Crock-Pot

Terug