Barbecuesaus

Barbecuesaus

  • 1 eetl. mosterd (niet te scherp)
  • 10 cl appelciderazijn
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. knoflookpoeder
  • 1 eetl. komijn
  • 1 theel. gedroogde selderij
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 theel. zwarte peper
  • 50 cl passata

Meng alle ingrediënten in de slowcooker.
Ik had vrij scherpe mosterd, dus ik heb er niet te veel cayennepeper bij gedaan.
Met de slowcooker intensiveren de smaken ook heel erg, dus het wordt vrij snel scherper dan de bedoeling is.
Mocht je het scherper willen, doe er dan vooral meer cayennepeper of zwarte peper bij.
Je kan er later ook nog altijd extra zout & peper bij doen.
Dit is ongeveer voldoende voor 50 - 60 cl barbecuesaus.
Ik heb een grote slowcooker en als je er te weinig in doet, heb je snel kans op verbranden.
Dus ik heb het in een schaal gedaan die in de slowcooker past.
Het scheelt weer in schoonmaken.
Zet de slowcooker op stand ‘LAAG’voor 6 - 8 uur.
Bij mij was de saus goed ingedikt.
Mocht je de saus te dik vinden, doe er dan nog wat water bij.

Bron: Sabine
Gepubliceerd door: Recepten voor de slowcooker

Terug