Bananen-chocoladetaart

Bananen-chocoladetaart

  • 220 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • ½ theel. natriumbicarbonaat en bakpoeder, elk
  • 50 g pure chocolade, fijngehakt
  • 50 g walnoten, gehakt
  • 75 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 bananen, overrijp, geplet

Leg op de bodem van de keramische inzet kruislings twee brede stroken bakpapier.
Vet de rand van de pan enkele centimeters hoog in met een beetje margarine.
Meng de droge deegbestanddelen van bloem tot walnoten in een kom.
Meng in een tweede kom boter en suiker zeer schuimig, voeg dan de eieren toe en roer er tenslotte de bananenpuree erdoor.
Meng vervolgens het meelmengsel erdoor totdat een glad deeg is verkregen.
Vul het deeg in de slowcooker en strijk het glad, leg het op het deksel.
Op “HOOG” niveau 2 à 2½ uur koken.
Test met een stokje of er in het midden geen kleverig deeg meer over is, anders de kooktijd iets verlengen.
Verwijder aan het einde van de kooktijd het deksel en laat de taart afkoelen in een open pan, verwijder hem dan met behulp van een pannenkantelaar enz. of draai hem om.
Met poedersuiker bestrooien, of met een couverture bedekken.

Bron: Langsam kocht besser

Terug