Banaan bourbonbrood

Banaan bourbonbrood

voor 12 kleine stukjes

    • voor het deeg
  • 2 eieren
  • 100 g zure room
  • 3 eetl. bourbon, optioneel
  • 100 g bruine suiker
  • 25 - 50 g witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g zeer rijpe bananen, geplet (ongeveer 2 stuks)
  • 275 g bloem
  • elk ½ theel. bakpoeder en bakpoeder en natriumbicarbonaat
  • 100 g walnoten, gehakt
    • voor het glazuur
  • 200 g roomkaas
  • 2 - 3 eetl. poedersuiker
  • gehakte walnoten

Boter de slowcooker lichtjes in en leg er kruislings twee lange stroken bakpapier in (om de afgewerkte taart eruit te tillen).
Voor het deeg, klop de eieren met zure room, bourbon en de suikers.
Vouw er vervolgens de geplette bananen in.
Meng vervolgens bloem met bakpoeder, bakpoeder en natriumbicarbonaat, roer kort door de vochtige ingrediënten tot een glad deeg is verkregen.
Vouw in de gehakte noten.
Giet het deeg in de voorbereide slowcooker en maak het glad.
Klem een gevouwen theedoek tussen inzet en deksel en kook 2½ uur op “HOOG”.
Draai het inzetstuk na de helft van de kooktijd een keer 180 graden rond in de pan.
Dit zorgt voor een gelijkmatigere bruining aan de rand, maar is niet absoluut noodzakelijk.
Aan het einde van de kooktijd met een stokje testen op gaarheid en indien nodig langer wat langer bakken.
Laat de taart afkoelen in de open pan, daarna eruit tillen.
Meng voor het glazuur de roomkaas kort met de poedersuiker, vertroebeld over de afgekoelde taart.
Versier met gehakte noten.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug