Bacon cheeseburgersoep

Bacon cheeseburgersoep

voor 8 porties

  • 4 kleine aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine witte of gele ui, fijngesneden
  • 125 g wortelen, in dunne plakjes
  • 1 theel. gedroogde basilicum
  • 1 theel. gedroogde peterselie
  • 75 cl kippenbouillon
  • 450 g rundvleesgehakt
  • 8 plakjes gekookte bacon, gehakt
  • 3 eetl. boter
  • 30 g bloem
  • 50 cl melk
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. zwarte peper
  • 230 g geraspte Monterey Jack kaas, of geraspte cheddarkaas
  • groene ui, gesnipperd, voor garnering

Doe de aardappelen, uien, wortelen, basilicum en peterselie in een grote slowcooker.
Giet de kippenbouillon over de groenten.
Dek af met deksel.
Kook op “LAAG” 6 à 8 uur of op “HOOG” 4 à 5 uur of tot de aardappelen gaar zijn.
Ongeveer 45 minuten voor het serveren, kook en verkruimel de gemalen rundvlees in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
Giet al het vet af.
Doe het gekookte gehakt in de slowcooker.
Voeg ook het gekookte, gehakte spek toe.
Veeg de hete koekenpan voorzichtig uit met een papieren handdoek en voeg vervolgens de boter toe.
Wanneer de boter gesmolten is, klop de bloem er dan in en kook het tot goudbruin en bubbelachtig (ongeveer 1 minuut.)
Klop de melk, zout en peper erdoor.
Giet het mengsel in de pan en roer alles door elkaar.
Voeg de geraspte peperkaas toe aan de slowcooker.
Nogmaals roeren.
Dek af met het deksel en kook nog 20 minuten of tot de kaas gesmolten is.

Bron: Holly
Gepubliceerd door: Life in the lofthouse

Terug