Bacon bommen

Bacon bommen

voor 2 - 3 porties

  • 400 g gehakt rundvlees
  • 1 eetl. barbecuekruiden, naar smaak
  • 1 ei
  • 1 - 2 eetl. broodkruimels of paneermeel]
  • 4 jalapeño-pepers, of minipaprika's
  • 50 g roomkaas
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 10 cl barbecuesaus

Kneed het gehakt met kruiden, ei en paneermeel tot een glad deeg, verdeel het in vier porties, zet het koud weg.
Verwijder de kop van de jalapeño-pepers, of minipaprika's, verwijder de zaden en partities.
Besmeer met roomkaas.
Druk de porties gehakt deeg licht plat op de palm van uw hand, leg een gevulde peul in het midden van het vleesmengsel en druk alles in een eivormige bal.
Wikkel elk in twee plakjes spek - één in de lengte, één in de breedte en één in de breedte.

Bacon bommen

Zet de gehaktballen in de slowcooker.
Doe de BBQ-saus erop en kook ongeveer 3 uur op “HOOG”.

Opmerkingen
Geschikt voor een 1½ liter slowcooker. gebruik het dubbele tot 2½ keer de hoeveelheid voor de 3½-liter pan en meer eters, ongeveer 4 tot 6 . . . .

Bron: Langsam kocht besser

Terug