Aziatische kip

Aziatische kip

  • ± 6 drumsticks
  • 1 boemboe ajam smoor
  • 1 boemboe babi ketjap
  • 1 blik tomaat in blokjes
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt

Meng alle ingrediënten, behalve de drumsticks in een kom.
Gebruik het blik tomaat om voor de helft te vullen met water en doe dat ook bij de saus.
Leg de drumsticks in de slowcooker en giet er de saus overheen.
Kijk even of er genoeg vocht is om de drumsticks mee te bedekken.
Zo niet, doe er dan nog een beetje extra water bij.
Probeer de drumsticks zo neer te leggen dat ze niet de rand raken.
Het is geen groot drama, maar het kan gaan aanbakken als er niet genoeg vocht in de slowcooker zit.
Zet de slowcooker op stand ‘LAAG’ en stel de timer in op 6 - 8 uur.
Heerlijk met wat rijst en gewokte groenten.

Tip
Dit is trouwens ook een ideaal gerecht om in te vriezen en ’s ochtends bevroren en al in de slowcooker te stoppen. Let op dat het eten in bevroren toestand wel in de slowcooker past.

Bron: Sabine

Terug