Aziatisch geurende kip

Aziatisch geurende kip

  • 1¾ kg vrije uitloop kip
  • 100 gember
  • 300 g limoen
  • 60 g citroenblad
  • 2½ l kippenbouillon
  • tabasco naar smaak
  • zout & peper naar smaak
  • 150 g babymaïs
  • 100 g cherrytomaten
  • 100 g Parijse champignons
  • 500 g paarsvlezige aardappelen

Reinig de kip en kook het 5 uur op “LAAG” in de slowcooker met de kippenbouillon (kan worden vervangen door twee of drie bouillonblokjes en dezelfde hoeveelheid water).
Voeg de in dikke stukken gesneden gember toe, het citroenblad in tweeën gesplitst, de helft van de geperste limoen en breng op smaak met zout, peper en tabasco.
Alle groenten hebben verschillende kooktijden, dus voeg ze geleidelijk aan toe: paarse aardappelen: kook 2 uur; baby maïs: kook 1 uur; tomaten en champignons: kook ½ uur.
Voeg voor het serveren de resterende limoen toe.
Breng op smaak met zout, peper en tabasco aan.

Bron: Crock-Pot

Terug