Appelmoes met blauwe bes

Appelmoes met blauwe bes

  • 8 appels met schil in blokjes gesneden
  • 250 g bevroren blauwe bessen
  • 1 eetl. kaneel
  • rasp en sap van een biologische citroen
  • een mespunt vanillepoeder of vanille van een peul
  • 4 ontpitte dadels of een eetl. palm of (kokosbloesem) suiker

Ik maakte de appelmoes in mijn Bartscher van 6½ liter.
Was de appels, snijd deze in blokjes en leg deze in de slowcooker.
Voeg nu de blauwe bessen toe samen met de kaneel, citroenrasp, vanille, dadels of de suiker.
Als je een vanille peul gebruikt mag deze er ook bij, later vis je deze er dan weer uit.
Zet de slowcooker 6 uur op ‘LAAG’ of ongeveer 4 uur op ‘HOOG’.
Als de kooktijd verstreken is maak je de moes fijn met een pureestamper.
Je kunt dit recept ook maken in een stoofpan.
Kook het op een zacht vuurtje tot het moes geworden is.
Bewaar het in een glazen pot in de koelkast of vries het in.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug