Abrikozenkrullen

Abrikozenkrullen

voor tweemaal 6 stuks

    • voor het deeg
  • 1 blokje verse gist
  • 30 cl melk, maximaal lauwwarm
  • 50 g suiker
  • ½ theel. zout
  • 75 g zachte boter
  • 1 ei
  • 500 g bloem
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
    • voor de vulling
  • 250 g abrikozen, vers, rijp
  • 50 g bruine suiker
  • 40 g amandelschilfers
  • 2 eetl. Amaretto

Meng de gist met de melk en een snufje suiker en laat staan tot het begint te schuimen.
Meng de overige ingrediënten in een kom, voeg dan de gistmelk toe en kneed alles grondig (mixer of keukenmachine) tot een glad deeg.
Laat rijzen in een geoliede kom bij kamertemperatuur tot het volume verdubbelt is.
Was de abrikozen voor de vulling, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes.
Meng met de overige ingrediënten.
De slowcooker voorzien van passend geknipt bakpapier.
De deegbal kort samenkneden en rol het uit tot een rechthoek (ongeveer 40 x 25 cm).
Bestrooi met de vulling en rol op vanaf de lange zijde.
Verdeel de deegrol in de lengte en wikkel de ene helft in aluminiumfolie en vries het in voor later gebruik.
Verdeel het andere deel van het deeg in zes krullen en plaats ze in de slowcooker.

Abrikozenkrullen
bestrooi met de vulling
Abrikozenkrullen
abrikozenkrullen

Leg een dubbel gevouwen theedoek tussen deksel en inzet en bak ongeveer 1¾ uur op “HOOG”.
Na een uur voorzichtig de binnenpan 180 graden ronddraaien zonder het deksel eraf te tillen.
Na de kooktijd de bemonsteren met een satéstokje en indien nodig nog 30 minuten bakken.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug