Aardappelgroentebouillon

Aardappelgroentebouillon

voor 2 à 3 liter bouillon

  • 6 à 7 grote, bruinschillige aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 wortelen
  • 1 selderij
  • 1 stengel peterselie
  • ½ eetl. olijfolie
  • 1 laurierblad
  • ½ theel. tijm
  • 1 mespuntje salie
  • 1 theel. gedroogde lavas
  • 9 peperkorrels
  • 1 teentje knoflook
  • zout naar smaak

Was en schil de aardappelen goed.
Doe de aardappelschillen in de slowcooker en gebruik de aardappelen voor andere doeleinden.
Snijd de andere groenten in kleine stukjes en voeg toe aan de slowcooker.
Voeg 2 à 3 liter water toe en laat 8 uur trekken op “LAAG”.
Zeef de bouillon, naar keuze citroensap en een scheutje tabasco toevoegen.
Ofwel invriezen, danwel vullen in Twistoff-glazen.

Opmerking
Geschikt voor een 6½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug