Aardappelen in knoflookboter

Aardappelen in knoflookboter

  • 1 rolletje kruidenboter (bijv. van Aldi)
  • 4 kippendijen (zonder vel, met been)
  • 3 middelgrote vast kokende aardappelen
    (geschild en in staafjes gesneden, dikker en kleiner dan frieten)
  • 1 bouillonkuipje

De aardappelen schillen en in kleine staafjes/stukjes snijden.
Op de bodem van de slowcooker leggen.
Daarbovenop de kippendijen zonder het vel.
Gewoon op de aardappelen.
Het rolletje kruidenboter in plakjes snijden (of in hompjes als het op kamertemperatuur is) en bovenop de kip leggen.
Het bouillonkuipje bovenop de kip leggen.
Deksel erop en voor 8 à 10 uur op 'LAAG'.

Presentatietip
Ik kookte er nog princesseboontjes bij. De knoflookaardappelen waren overheerlijk. Nog beter dan verwacht.
Je maakt de aardappelen inderdaad klaar in boter. Als het schijfjes geweest waren, dan waren het Pommes Anna.

Bron: NN

Terug