Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

vegetarisch, voor 2 personen

  • 4 middelgrote aardappelen
  • aluminiumfolie

Was de aardappelen grondig (we eten immers aardappelen in de schil).
Laat ze heel goed drogen. Ze mogen echt niet meer vochtig zijn.
Prik er een paar keer in met een vork.
Verpak ze in een laagje aluminiumfolie.
Leg ze in je slowcooker.
Voeg GEEN water toe.
Zet de slowcooker op 'hoog' gedurende 8 uur.

Presentatie
Snij ze langs de lange kant open en vul ze met zure room.

Doordat de aardappel volledig in zijn eigen sap is klaargemaakt, smaakt de aardappel heel sterk naar . . . aardappel.
De aardappels klaarmaken op 'laag' lukte mij niet. Zelfs na 10 uur waren ze nog niet gaar. 3 uurtjes extra op ’hoog’ deden de truuk. Een volgende keer volledig op 'hoog', en dan zal het werken.

De foto en het recept zijn van Stephanie 0'Dea.
Ze interpreteerde een recept van Daniëlle.
Gepubliceerd door: Hungry Feelings

Terug