Gepofte aardappel - I

Gepofte aardappel

vegetarisch, voor 2 personen

  • 4 middelgrote aardappelen
  • aluminiumfolie

Was de aardappelen grondig (we eten immers aardappelen in de schil).
Laat ze heel goed drogen. Ze mogen echt niet meer vochtig zijn.
Prik er een paar keer in met een vork.
Verpak ze in een laagje aluminiumfolie.
Leg ze in je slowcooker.
Voeg GEEN water toe.
Zet de slowcooker op 'HOOG' gedurende 8 uur.

Presentatie
Snij ze langs de lange kant open en vul ze met zure room.

Doordat de aardappel volledig in zijn eigen sap is klaargemaakt, smaakt de aardappel heel sterk naar . . . aardappel.
De aardappels klaarmaken op 'LAAG' lukte mij niet. Zelfs na 10 uur waren ze nog niet gaar. 3 uurtjes extra op ’hoog’ deden de truuk. Een volgende keer volledig op 'HOOG', en dan zal het werken.

De foto en het recept zijn van Stephanie 0'Dea.
Ze interpreteerde een recept van Daniëlle.
Gepubliceerd door: Hungry Feelings


Gepofte aardappel - II

Gepofte aardappel

  • 4 vastkokende aardappelen van goede kwaliteit
  • beetje olie
  • zilverfolie

Pak een stuk zilverfolie waar de aardappel makkelijk in past.
Boen de aardappel even schoon en prik er met een vork gaatjes in.
Leg de aardappel op het stuk zilverfolie, giet er een klein beetje olie over heen.
Pak de aardappel goed in de zilverfolie, de olie moet natuurlijk niet gaan lekken.
Leg de ingepakte aardappels in de slowcooker en voilà, klaar!
Zet de slowcooker op stand ‘LAAG’ 8 - 10 uur, of op stand ‘HOOG’ 4 - 5 uur.
Grote aardappels hebben logischerwijs langer nodig dan de kleine.

Opmerking
Laat de aardappel NIET op de warmhoudstand staan.
Er zit blijkbaar iets in aardappels dat niet goed tegen lagere temperaturen kan.
Schijnbaar komen er dan stoffen vrij waar je ziek van kan worden (ik heb het niet uitgetest, deze tip heb ik alleen gehoord).
Mocht je pas na 10 uur thuis komen, zet de slowcooker dan op 10 uur.
Een uurtje extra koken maakt niet veel uit.

Bron: Sabine
Gepubliceerd door: Recepten voor de slowcooker

Terug