Zuringpesto

Zuringpesto

  • 75 g zuring, blad gestript van de nerf/steel
  • 15 g peterselie
  • 50 g pistachenoten (zonder dop)
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 1 theel. ciderazijn
  • ¼ theel. zout
  • ½ theel. ahornsiroop
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. zonnebloemolie

De stelen van de zuring wegdoen.
Die kan wat vezelig zijn.
Doe verder alles in een keukenmachien en vermaal tot een grove, ietwat "lopende" pasta.
Uh… pesto.

Opmerkingen
Pas heel goed op met de hoeveelheid ahornsiroop. Laat eventueel gewoon weg en proef eerst alvorens te besluiten er wel of niet bij te doen.
Ciderazijn. Mag appelazijn ook? Of heel goede wijnazijn? Natuurlijk mag dat.

Bron: Ottolenghi, maar welk boek?
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug