|
|
Verwarm je oven voor op 160 °C.
Was alle groenten grondig.
Verwijder de kroontjes van de tomaten, paprika's en peper(s) en het 'kontje' en steeltje van de aubergines en courgettes.
Pel de ui.
Snijd de paprika, courgette, aubergine en ui in grove stukken.
De tomaten mogen in hun geheel blijven.
Hussel alles door elkaar op één of meerdere bakplaten.
De bol knoflook mag er in zijn geheel, ongepeld, bij.
Stop er de takjes basilicum en tijm tussen.
Kruidt het geheel met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie.
Schuif de bakplaten gedurende 1 à 1½ uur in de voorverwarmde oven.
Check tussendoor wel af en toe of er niets aanbrandt!
Als alles zacht is en een beetje kleur heeft is het klaar.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Haal nu de lookteentjes uit hun jasje.
Verwijder de takjes van de tijm.
De blaadjes mogen straks wel in je saus blijven.
Doe alles samen in een blender.
Vul hem niet te hoog zodat het niet overloopt.
Je kan het gerust in een paar keer doen.
Heb je geen blender?
Geen probleem!
Doe alle groenten in een grote pot en mix glad met een staafmixer.
Proef het geheel en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Tip
Deze tomatensaus kan je heel gemakkelijk in porties invriezen voor de rest van het jaar. Gebruik hem als basis voor spaghettisaus, chili, pastagerechten, . . . Mmm!
Bron: Hannah Dequeker
Gepubliceerd door: De Wassende Maan
|
|
Snipper de ui in kleine stukjes.
Stoof ze glazig in olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur.
Voeg de geperste knoflook en de blokjes wortel, aubergine, paprika en courgette toe.
Maak een bouquet garni van de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn.
Voeg toe samen met de gedroogde kruiden.
Meng goed.
Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat kort even meebakken.
Blus het geheel af met de rode wijn.
Bak het gehakt gaar in een tweede pan en voeg toe aan de groenten.
Voeg de tomaten in blokjes toe en kruid met peper en zout.
Roer alles goed door en laat minstens een uur pruttelen op een laag vuurtje.
Roer regelmatig.
Serveer met spaghetti, gemalen kaas en verse fijngesnipperde basilicum.