Zoete chilisaus - I

  • 2 theel. maïsolie
  • 1 gekneusd teentje knoflook
  • ½ gesnipperde verse chilipeper
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 2 theel. lichte sojasaus
  • 2 theel. rode wijnazijn
  • 1 theel. suiker

Verhit de olie in een kleine koekenpan, voeg de knoflook en de chilipeper toe en bak ze zachtjes 1 minuut.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer alles goed om.

Bron: Astrid Veltman


Zoete chilisaus - II

bij steaks/vleesfondue/garnalen/gestoofde vis

  • 1 ui
  • zout
  • teentjes knoflook naar smaak
  • 1 eetl. fijngesneden gember
  • 2 eetl. olijfolie
  • ½ dl droge sherry
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. chilisaus

Fruit de gesnipperde ui en de uitgeknepen knoflook met de gember in de hete olijfolie tot ze glazig worden.
Voeg na ± 3 minuten de sherry, tomatenketchup en chilisaus toe.
Breng aan de kook en doe er wat zout bij.

Bron: Astrid Veltman


Zoete chilisaus - III

Zoete chilisaus

ca. 1 liter saus

  • 8 rode chilipepers
  • 8 teentjes knoflook
  • ca. 2 cm gemberwortel, in stukjes
  • 30 cl witte wijnazijn of rijstazijn
 
  • 430 g kristalsuiker
  • 3 eetl. maizena
  • 3 eetl. sojasaus

Snijd de pepers doormidden en verwijder van de helft van de pepers de zaadjes.
Snijd de pepers grof en doe ze in een hakmolen of keukenmachine.
Voeg de teentjes knoflook en gember toe en hak alles fijn.
Doe de azijn, suiker en sojasaus in een pan met dikke bodem en voeg 600 ml water toe.
Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Blijf roeren zodat de saus niet gaat aanbranden.
Voeg de gehakte pepers, knoflook en gember toe en laat alles nog eens vijf minuten pruttelen tot de saus dikker begint te worden.
Meng de maizena met 4 eetlepels water tot een glad papje en doe dit bij de chilisaus.
Roer goed door met een garde om klontjes te voorkomen.
Laat de saus op laag vuur verder indikken tot je de dikte goed vindt.

Bron: LoveMyFood

Terug