Zigeunersaus

Zigeunersaus

voor 1 portie

  • 10 kleine augurkjes
  • 1 theel. maizena
  • 1½ paprika
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • ½ bouillonblokje
  • 15 cl water
  • 1 theel. suiker
  • snuf paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 tomaat
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pannetje met een beetje olie.
Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan het pannetje.
Snijd de tomaat in stukjes en voeg samen met het vocht en de zaadjes toe aan de paprika.
Breng op smaak met een flinke snuf paprikapoeder en een klein snufje chilipoeder.
Roer de tomatenpuree er door en voeg de in stukjes gesneden augurk toe.
Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg dan de azijn toe en de suiker.
Giet het water bij en roer goed door.
Kruimel het bouillonblokje er bij en breng het mengsel aan de kook.
Roer de maizena los met een theelepel water en voeg toe aan de zigeunersaus.
Laat de saus nog een paar minuten indikken terwijl je af en toe roert.
De saus is lekker bij een stukje vlees zoals deze zelf gepaneerde schnitzels en/of frieten.

Bron: Leuke Recepten

Terug