Zevenbladpesto

Zevenbladpesto

  • 2 handen jonge zevenblad-blaadjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetl. zonnebloempitjes
  • 1 theel. zeezout (naar smaak evt. meer)

Pluk het zevenblad op een plek waar geen auto's rijden en waarvan je weet dat er geen onkruid-bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
Doe een klein plukje zevenblad in een blender en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
Blender tot er een papje ontstaat.
Voeg dan de knoflook toe en mix goed
Voeg beetje bij beetje zevenblad / olijfolie toe
Voeg tot slot zeezout toe en proef goed
Roer vlak voor het serveren de zonnebloempitjes er door heen

Serveer met crackertjes of op zelfgebakken brood!

Serveersuggesties
Zoals bij de meeste planten geldt dit met name voor zevenblad: pluk de jonge blaadjes die nog glanzen en frisgroen zien.
De smaak hiervan is voller en sterker en de structuur is mals en sappig.

Bron: ezzur
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug