Yoghurtsaus - I

vegetarisch

  • 2 dl magere yoghurt of umer
    • verse tuinkruiden, bijvoorbeeld:
  • peterselie
  • selderij
  • lavas (maggiplant)
  • dille
  • peper
  • weinig zout

Verwarm al roerende de yoghurt.
Voeg op het laatst de fijngeknipte tuinkruiden naar keuze toe.
Breng op smaak met royaal peper en weinig zout.
Lekker hij gepofte aardappelen, gepocheerde vis, geroosterd vlees, warme champignons.

Variaties:
• Voeg tomatenketchup en eventueel kleingesneden paprika's toe voor een roze saus.
  Lekker bij vlees.
• Voeg wat suiker toe voor een vollere smaak.
• Voeg kerriepoeder toe voor eem gele saus.
  Lekker met stukjes banaan bij vis.
• Voeg een fijngehakt teentje knoflook en/of ui, prei toe.

Bron: Nederlandse Hartstichting


Yoghurtsaus - II

vegetarisch

  • 2 geplette knoflookteentjes
  • 500 g yoghurt
  • 4 eetl. gesmolten boter of olijfolie
  • evtl. 2 eetl. fijngehakte dille

Alle ingrediënten door elkaar roeren.
Alle ingrediënten door elkaar kneden.

Terug