Yoghurtchutney

Yoghurtchutney

  • 2 kopjes hangop
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 eetl. korianderblad
  • 2 eetl. gemalen sesampoeder (optioneel)
  • 1 theel. olie
  • snufje kurkuma
  • zout
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. channa dal
  • 1 theel. urad dal, zwarte linzen
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 1 theel. komijn
  • 3 groene pepers, snijd ze in de lengte door
  • enkele kerriebladeren
  • snuifje hing

Verhit een pan met olie en voeg tomaten toe.
Strooi kurkuma en zout erover.
Kook tomaten op een laag vuur.
Wanneer de tomaten zacht zijn, laten afkoelen.
Voeg hangop, korianderblad en sesampoeder toe.
Verhit een pan met olie en voeg channa dal en urad dal toe.
Bak ze gedurende een paar seconden.
Voeg mosterdzaad, komijn en groene peper toe.
Zodra de mosterd begint te knetteren, de hing en kerriebladeren toevoegen.
Zet uit en giet over de chutney.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug