Witte groentesaus

voor bloemkool, broccoli, struikjes witlof en tuinbonen

30 cl saus voor 600 g groenten

  • 25 g maizena
  • 30 cl melk
  • 1 klontje boter
  • zout & peper

Meng de maizena met een half kopje melk tot een papje.
Verwarm de resterende melk samen met het klontje boter in een steelpannetje tot het kookt.
Voeg het papje hieraan toe en breng dit al roerende opnieuw aan de kook.
Even doorkoken tot de gewenste sausdikte is bereikt.
Naar smaak zout & peper toevoegen.
Serveer de groentesaus over de groente.

Variatie voor kaassaus:
Voeg 100 g belegen geraspte kaas tyoe aan de groentesaus
Voeg extra een kopje melk toe en naar smaak zout, peper en nootmuskaat.
Het geheel ongeveer een minuut doorkoken.
Deze kaassaus smaakt heerlijk over struikjes witlof.

Varatie voor kerriesaus:
Voeg 3 eetl. kerriepoeder aan de groentesaus toe.
Voeg een extra kopje melk toe voor een lekkere romige smaak
Deze kerriesaus smaakt ook voortreffelijk over vlees en kip.

Bron: Dureya

Terug