Weegbree pesto

Weegbree pesto

  • 50 g jonge breedbladige weegbree
  • 5 eetl. olijfolie
  • 20 à 30 g geraspte walnoten
  • 20 à 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • veel zwarte peper

Snijd de weegbree bladeren in fijne reepjes tegen de vezels.
Hak de weegbree zeer fijn of pureer deze met een blender en voeg geleidelijk de olie toe.
Klop de geraspte walnoten en Parmezaan erdoor, breng op smaak met zout en peper.

De pesto smaakt heerlijk op geroosterd brood of met pasta.
Als u de pesto langer dan een paar dagen wilt bewaren, vul dan de gemalen weegbree met de olie in kleine glaasjes en voeg 1 eetlepel olie toe aan de bovenkant. Voeg indien nodig kaas en noten toe aan het mengsel.

Variaties
In plaats van walnoten kunt u ook pijnboompitten, geroosterde en gepelde hazelnoten of macadamianoten gebruiken. Of meng de helft van de weegbree met basilicum, rucola of wilde knoflook.
Apart is de smaak van geraspte citroenschil in weegbree pesto.

Bron: kraut & rüben

Terug