Eenvoudige vruchtensaus

  • 1 blik of pot geconserveerde vruchten,
    uitgelekt gewicht
  • 2 theel. maizena
  • 4 eetl. vruchtensap uit blik of pot
  • 1 - 2 eetl. citroensap
  • ca. 400 g suiker

Wrijf de uitgelekte vruchten door een fijne zeef of maak er met behulp van een keukenmachine een puree van.
Meng de maizena aan met het vruchtensap.
Breng in een pan onder voortdurend roeren de vruchtenpuree aan de kook.
Roer het maizenamengsel er door en blijf zolang roeren tot een gebonden saus is verkregen.
Temper de warmtebron en laat alles gedurende 3 minuten zachtjes pruttelen.
Roer er vervolgens het citroensap door.
Proef de saus en doe er desgewenst wat suiker naar smaak bij.
Deze vruchtensaus kan zowel bij warme als bij koude nagerechten worden opgediend.

Tip

Gebruik voor deze vruchtensaus een blik of pot vruchten naar eigen keuze, bijvoorbeeld abrikozen, pruimen, perziken, aardbeien of frambozen.
De smaak van de saus kan worden verrijkt indien je er 2 tot 3 eetlepels likeur, gemaakt op basis van dezelfde vruchten, aan toevoegt.

Terug