Vinaigrette

  • 3 eetl. (wijn)azijn of citroensap
  • 2 eetl. zonnebloem- of maïsolie
  • peterselie
  • bieslook
  • selderij fijngeknipt
  • peper
  • eventueel zout
  • 1 theel. mosterd

Klop alle ingrediënten tot een homogene massa.

Variaties

✦ Kies een andere azijn, bijv. balsamico-azijn, frambozenazijn, dragonazijn enz.
✦ Kies olijfolie voor een zuidelijk tintje.
✦ Voeg een fijngehakt teentje knoflook toe.
✦ Voeg een fijngehakte ui of prei toe.
✦ Voeg een theelepel vloeibare honing toe.
✦ Kies een ander tuinkruid, bijv. dille of kervel bij een salade bij vis, of tijm bij een vleesgerecht.

Tip
Meng een van de koude dipsauzen door een 'harde' salade, bijvoorbeeld van wittekool.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug