Vier kazensaus

  • 150 g Gorgonzola
  • 150 g mascarpone
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 150 g boursin of variatie
  • 20 - 30 g bloem
  • 30 cl crème fraìche
  • versgemalen peper
    • variatie
  • champignons
  • spinazie

Boter in een hapjespan smelten.
Bloem er voorzichtig doorheen zeven, zorg dat het glad blijft.
Op laag vuur blijven roeren tot de bloem is gegaard.
Zorg dat het een witte roux blijft!
Crème fraìche toevoegen en goed mengen.
De kazen er een voor een doorheen smelten en goed blijven mengen.
Je kunt, indien nodig, de saus wat verdunnen met melk.
Op smaak brengen met verse peper.
Zout is niet nodig, er zit voldoende zout in de diverse kazen.
Even op laag vuur laten doorwarmen.

Variatie:
Je kunt er champignons doorheen doen (bak die in plakjes in de boter voordat je verder werkt) of spinazie (verse fijngehakte spinazie, heel goed gewassen!) toevoegen.
Laat dan op laag vuur nog enkele minuten doorgaren.

Tip
Zorg wel voor goede kaas, dat scheelt echt!

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug