Uiensaus met appel

  • 1 grote ui
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. kerrie
  • 2 theel. geraspte gemberwortel
  • wat zout
  • 2 moesappels, grof geraspt
  • 1 dl pittige bouillon
  • 2 eetl. boter
  • ½ dl room of viili
  • 1 eetl. citroensap of appelazijn
  • 3 eetl. peterselie

Smoor de ui in de olie met de kerrie, gemberwortel.
Roer er wat zout er door en laat het in ca. 5 minuten gaar smoren.
De moesappels grof raspen en samen met de bouillon toevoegen.
Laat de ui en de appel onder af en toe roeren tot moes koken, met de deksel op de pan.
Klop van het vuur af beetje bij beetje de boter, room of viili door en voeg druppelsgewijs het citroensap of appelazijn toe.
Schep er de peterselie door.

Past goed bij gekookte granen en peulvruchten.

Bron: Het Groene Spoor

Terug