Ui-chutney - I

Ui-chutney

  • 2 kleine uien, fijngesneden
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1 theel. tamarindepasta
  • zout
  • olie
  • wat kerrieblaadjes
  • ¼ theel. mosterdzaad
  • snufje asafoetida, duivelsdrek
  • olie

Verhit de olie in een wok en bak de uien en rode pepers tot een gouden bruine kleur.
Laat afkoelen.
Doe in een blender en maal met de tamarinde tot een pasta.
Voeg zout naar smaak toe.
Verhit wat olie in een wok en bak de mosterdzaadjes kort.
Voeg asafoetida en kerrieblaadjes toe en zet vuur uit.
Giet over de chutney.
Serveer de ui chutney met idly of dosa.


Ui chutney - II

  • 2 grote uien
  • 2 gedroogde rode pepers, ontzaad
  • ½ theel. komijnzaad
  • 1 eetl. gespleten urad dal, zwarte linzen
  • zout naar smaak
 
  • ½ eetl. tamarindepuree
  • ½ theel. suiker, optioneel
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 5 tot 6 currybladeren

Rooster de komijn zaadjes en pepers in een pan met iets olie.
Voeg dal toe, en sauteer enkele minuten.
Doe in een schaaltje.
In dezelfde pan de ui sauteren gedurende 5 minuten.
Maal de twee mengsel tot pasta.
Voeg water toe indien nodig.
In een kleine pan de olie verwarmen.
Rooster de mosterdzaadjes tot ze knetteren.
Voeg kerrieblaadjes toe en zet vuur uit.
Giet over de chutney en serveer.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug