Tzatziki

Tzatziki

  • 1 komkommer, fijngehakt of geraspt
  • zout
  • 50 cl yoghurt
  • 2 à 3 teentjes knoflook, doormidden gesneden en tot een pasta gepureerd
  • ¼ theel. zout
  • 2 eetl. gehakte verse munt, meer naar smaak
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. extra vierge olijfolie (optioneel)

Doe de komkommer met een royale hoeveelheid zout in een 15 tot 30 minuten vergiet.
Spoel en laat het uitlekken op papieren handdoeken.
Klop samen de yoghurt, knoflook, munt, zout & peper naar smaak en olijfolie.
Roer de komkommers erdoor.
Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Tip
Om als soep te dienen: Plaats een paar ijsblokjes in elk van de 4 tot 6 kommen. Als je wilt, verdun je het komkommer-yoghurt mengsel meer met een beetje water, en schep je in de schaaltjes.

Bron: Martha Rose Shulman
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Terug