Tuinbonendip

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 klein potje tuinbonen
  • 4 blaadjes munt
  • citroensap

Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
Fruit de sjalot en de knoflook in de olie zacht.
Laat de tuinbonen uitlekken.
Pureer de tuinbonen met de sjalot, de knoflook en de munt met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
Maak de puree op smaak met peper, een beetje zout en wat citroensap.
Voeg 1 - 2 eetlepels water toe om de puree wat smeuïg te maken.
Geef er in repen gesneden groente zoals winterwortel, bleekselderij en paprika bij.
Ook lekker met stukken (Turks) brood, pepers en olijven.

Menusuggestie
Lekker met een paprikadip.

Bron: Voedingscentrum

Terug