Tonkatsu saus

Tonkatsu saus

  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 2 middelgrote uien
  • 2 middelgrote appels
  • 450 g tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 cl sake
  • 50 cl water, minder mag ook
  • 2 theel. zout
  • 6 g suiker
  • 12 cl sojasaus
  • 12 cl azijn
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 stuk kombu
  • 1 laurierblad
  • snufje cayennepeper
  • gemalen witte peper
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • piment
  • 2 eetl. Worcestershiresaus

Fruit de uien 10 minuten in olie tot ze bruin zijn.
Voeg alles toe tot aan het laurierblad.
Kook en draai dan naar beneden om het 30 minuten te laten sudderen.
Verwijder kombu en laurierblad, laat afkoelen.
Meng in porties en zeef.
Keer terug naar de pan en voeg kruiden en Worcestershiresaus toe en laat 10 minuten extra sudderen.
Laat afkoelen voor het serveren.

Bron: Internet

Terug