Tomatensaus met gehakt (slowcooker)

Tomatensaus met gehakt (slowcooker)

  • 250 g rul gebakken gemengd gehakt
  • 1 blik van 400 g tomatenblokjes met basilicum (of andere blokjes)
  • 1 bokaal gemarineerde paprika
  • ½ l tomatenpassata
  • 2 kleine uien, fijngesnipperd
  • 1 wortel, in balkjes of kleine blokjes geneden
  • 3 geroosterde knoflookteentjes, geperst
  • pastakruiden naar eigen smaak

Snipper de ui fijn en bak hem in een weinig olijfolie glazig, niet bruin.
Doe de gestoofde ui in de slowcooker.
Schil de wortel en snij hem in kleine blokjes. Ik gebruikte de mandoline om gelijke, fijne balkjes te bekomen.
Schep de wortel boven de ui.
Bak de gehakt rul (elke ‘korrel’ is op zichzelf volledig doorbakken).
Schep het gehakt boven de wortelen.
Giet een blikje tomatenblokjes, in de slowcooker.
Snij de gemarineerde paprika in kleinere, hapklare, stukken en schep in de slowcooker.
Kruid met pastakruiden naar eigen smaak.
Giet de pasata over alle ingrediënten.
Hussel alles een beetje door elkaar.
Zet op ‘hoog’ voor 6 tot 8 uur.
Doordat er in een slowcooker niets verdampt, vind je de saus misschien te waterachtig.
Haal het deksel eraf en laat nog een uurtje op ‘hoog’ staan.
Schep er nog 4 eetlepels zoete ketchup doorheen en schep goed om.

Bron: Hungryfeelings

Terug