Tomatenketchup

2 - 2½ liter

  • 5½ kg ontvelde en gehakte rijpe tomaten
  • 3 grote fijngehakte uien
  • 2 gehakte groene paprika's
  • 1 teentje knoflook (desgewenst)
  • 250 g lichtbruine suiker (of 125 g witte en 125 g bruine)
  • 3½ dl azijn
  • ½ eetl. zout
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 eetl. mosterdpoeder
    • kruidenbuiltje
  • 1 stokje kaneel (8 cm)
  • 1 theel. peperkorrels
  • 1 theel. pimentbessen
  • 1 theel. kruidnagelpoeder
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 theel. selderij of venkelzaad

Roer de tomaat, ui, paprika en desgewenst knoflook door elkaar.
Kook het mengsel in 45 minuten gaar.
Wrijf het door een zeef en laat de puree nog 30 minuten sudderen.
Voeg de andere ingrediënten toe (de kruiden voor het builtje in een stukje kaasdoek bij elkaar gebonden).
Laat alles 2 - 3 uur koken tot het dik is.
Verwijder het kruidenbuiltje en schenk de ketchup door een zeef in hete potten.
Sluit deze af.

Bron: Astrid Veltman

Terug