Tomaten ui-chutney

Tomaten ui-chutney

  • 2 rode ui, grofweg in stukken gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 2 theel. geraspte kokos
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels urad dal, zwarte linzen
  • 1 theel. channa dal
  • gedroogde rode pepers, naar smaak
  • olie om te frituren
  • ΒΌ theel. mosterdzaad
  • 1 stengel kerriebladeren

Verhit olie in een wok, bak de urad dal, channa dal, rode pepers tot de dal rood kleurt en zet apart.
In dezelfde olie, de ui glazig fruiten.
Tomaat meebakken tot gaar.
Afkoelen.
Maal alles, met kokos en zout.
In een kleine pan de olie verwarmen.
Rooster de mosterdzaadjes tot ze knetteren.
Voeg kerrieblaadjes toe en zet vuur uit.
Giet over de chutney en serveer.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug