Thakkali thokku

  • 1 kg rijpe tomaten
  • zout naar smaak
  • 4 knoflook tenen, optioneel
  • 2 theel. chilipoeder
  • 1 tak kerrieblad
  • ½ theel. mosterdzaad
  • 1 theel. fenegriek, droogroosteren en dan malen
  • olie
  • asafoetida
  • kurkumapoeder
  • kleine tamarinde
  • 3 gedroogde rode pepers

Maal tomaat met tamarinde en zout.
Zeef om zaden en schillen van tomaten te verwijderen.
Voeg chilipoeder, hing en kurkumapoeder toe en check smaak.
Verhit de olie in een wok, rooster mosterdzaad, en bak heel kort de kerriebladeren en pepers mee.
Sauteer knoflook en giet tomatenpulp erbij.
Kook totdat het indikt en olie bovendrijft.
Voeg fenegriek poeder toe, goed mengen en zet vuur uit.

Koriander munt kokoschutney

Terug