Tomaten sambal chutney

Tomaten sambal chutney

  • 10 groene rawits
  • 10 rode rawits
  • 6 tomaten
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. azijn

Was de tomaten en haal het groen eraf.
Kook ze in een pannetje met water ongeveer 30 minuten.
Was de rawits en maak ze schoon.
Zelf laat ik de pitjes van de rawits er in, maar wil je het minder heet kan je ze verwijderen.
Schil het bolletje knoflook (ongeveer 12 à 15 teentjes).
Doe dit alvast in de blender samen met de zout en azijn.
Wanneer de tomaten gekookt zijn, haal je de schil eraf en haal je de pitjes eruit.
Doe ze daarna in de blender en mix alles goed door tot het echt helemaal fijn is.
Net zo fijn als een smootie.

Tip
Probeer de chutney bij allerlei gerechten, gooi het tijdens het fruiten van uien in de pan of door de tomatenketchup voor een lekker sausje.

Bron: Yasmin
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug