Snelle tomaten-gembersaus

Snelle tomaten-gembersaus

  • 2 tenen knoflook, geplet en gehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 blik (40 cl) gepelde tomaten
  • 1 eetl. nam-pla
  • 1 eetl. suiker
  • mespunt zout
  • circa ½ chilipeper, gesneden, of iets anders pittigs
  • facultatief: 2 theel. sechuanpeper
  • stukje verse gember

Fruit in een grote koekenpan de knoflook rustig in de olie tot hij goud kleurt.
Voeg de tomaten toe en druk ze stuk met een spatel.
Doe er de vissaus, suiker, zout en chilipeper naar smaak aan toe, plus, als u wilt, de sechuanpeper.
Zet het vuur laag, dek de pan niet af en laat langzaam garen en inkoken.
Roer af en toe eens en druk de tomaten verder stuk.
Nee, het werkt niet hetzelfde als je ze voor aanvang blendert of met de staafmixer verbrijzelt; het moet echt zo.
Na iets van 10 minuten is de saus de consistentie van dunne appelmoes.
Als je een spatel over de bodem van de pan trekt, vloeit de streep niet meer dicht.
Rasp nu een eindje gember, zeg 1 cm, in de saus en draai het vuur uit.

Bron: Onno Kleyn

Terug