Tomaten-carbonarasaus

  • 2 dl olijfolie
  • 125 g uien in blokjes
  • 400 g carbonarareepjes
  • 4 fijngesneden knoflooktenen
  • 1 theel. chiliflakes
  • 1 theel. zeezout
  • 1 theel. suiker
  • 2 blikjes tomaatstukjes
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • grofgeraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de olie in een sauspan.
Voeg de knoflook, de ui, de chiliflakes, het zout en de suiker toe en laat 3 minuten zachtjes bakken, maar niet kleuren.
Voeg de tomaatblokjes en de gezeefde tomaten toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg tenslotte de carbonarareepjes toe en laat ze warm worden.
Serveer met pasta naar keuze en strooi er op het bord Parmezaanse kaas over.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug