Tomaatchutney - I

  • 2 vleestomaten
  • 1 aubergine
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 rode Spaanse peper
  • zout
  • 1 theel. mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 20 cl yoghurt

Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water.
Ontvel ze en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verdeel de gewassen aubergine in kleine blokjes.
Verhit de olie en roerbak hierin de aubergineblokjes circa 3 minuten.
Roer de tomaten erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Voeg ze met een beetje zout bij de aubergine en de tomaten.
Meng de mosterd en het geperste teentje knoflook door de yoghurt en schep het tomaten-auberginemengsel erdoor.

Tips
Maak meer chutney; in een schone pot is het minimaal 1 week houdbaar in de koelkast.
Lekker bij vlees en gevogelte.

Bron: Roban Cona
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl


Tomaatchutney - II

  • 6 middelgrote tomaten
  • 1 eetl. gemberwortel
  • 4 groene pepers
  • 1 mespunt asafoetida, duivelsdrek
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. zwarte mosterdzaad
  • 2 laurierblaadjes
 
  • ½ theel. paprikapoeder
  • ½ theel. geelwortel, kurkuma
  • 1 theel. maizena
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 theel. zout
  • peper
  • 2 à 3 eetl. suiker, afhangende hoe zuur de tomaten zijn
  • 2 eetl. olie

Maak de tomaat schoon en snij deze in blokjes.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Maak de pepers schoon en snij deze in reepjes.
Was de koriander en hak deze fijn.
Verhit de olie in een pan en voeg de asafetida, mosterdzaad en komijnzaad toe.
Zodra ze begint te springen voeg jij de laurierblad, paprikapoeder en kurkuma toe.
Voeg tomaten en groene pepers toe en laat mengsel voor 8 minuten op niet te hoge vuur met deksel op pan koken.
(tomaten moeten zacht zijn, maar nog steeds in blokjes).
Meng maizena met 2 eetlepels water en maak er een iets verdikte chutney van.
Laat chutney nog even doorkoken en voeg dan de koriander erbij.
Kook verder voor 2 minuten met deksel op pan.
Maak verder op smaak met zout, peper en suiker.

Bron: Jaccor
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl


Tomaatchutney - III

Tomaatchutney

  • 3 grote rijpe tomaten, blancheer, ontvel en pureer
  • 1 eetl. dal
  • 1 theel. geraspte gember
  • 2 groene pepers, in lengte doorgesneden
  • iets kurkuma
  • 1 kop water
  • ½ theel. suiker
 
  • rode peper poeder naar smaak
  • zout naar smaak
  • iets asafoetida, optioneel
  • 1 eetl. mosterdzaad
  • 1 eetl. komijn
  • 10 kerrieblaadjes

Rooster de mosterdzaadjes in een pan met iets olie tot ze knetteren.
Voeg komijnzaadjes toe en de dal, tot ze bruinen (niet laten verbranden).
Voeg de curry blaadjes toe en bak enkele seconden mee.
Voeg tomatenpuree, gember, peper en kurkuma toe en laat enkele minuten koken.
Voeg water toe.
Voeg suiker, zout en peperpoeder naar smaak toe.
Eventueel iets asafoetida.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug