Tomaat korianderchutney

Tomaat korianderchutney

  • 3 rijpe tomaten
  • klein bosje korianderblaadjes
  • 3 knoflooktenen
  • zout naar smaak
  • olie
  • droge rode chili naar smaak
  • 1 theel. channa dal
  • 1 theel. urad dal, zwarte linzen
  • paar methi zaden
  • snufje jeera
  • asafoetida
  • mosterdzaden
  • olie
  • kerrieblaadjes

Verhit olie in een wok of pan.
Voeg droge pepers, urad dal, channadal, jeera, methi en knoflook toe.
Bak tot ze goudbruin zijn en zet apart.
Bak tomaat in stukken tot papperig en voeg koriander toe en bak een minuut. Laat afkoelen.
Maal dit en voeg zout en hing toe.
Bak mosterdzaad kort in wat olie.
Voeg kerrieblaadjes toe en zet vuur uit.
Giet over de chutney.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug