Thaise tomatensaus

  • 1 pakje tomato frito
  • 4 lente-uitjes, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, ragfijn gesnipperd,
    naar keuze met of zonder zaad(lijsten)
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 2 eetl. geraspte gemberwortel
  • 3 eetl. arachideolie
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. palmsuiker
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 eetl. vissaus
  • 2 eetl. dikke kokosmelk

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin, op zacht vuur, chilipepertje, lente-ui en knoflook.
Voeg de gember toe en bak even (1 minuut) mee, voeg nu alle andere ingrediënten toe, roer goed.
Laat de saus, zonder deksel, 10 minuten pruttelen.
Serveer de saus naar keuze zoals hij nu is of glad-gepureerd met de staafmixer.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug