Texicana Salsa

scherp

  • 500 g vleestomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 - 2 knoflookteentjes
  • 1 rode paprika
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 jalapeno-chilipepers (uit blik) of
    2 kleine, verse groene chilipepers
  • 5 cl groenteboulilon
  • ½ bosje peterselie
  • een beetje suiker

(Wie niet van al te scherp houdt, kan de pitten ult de chilipepers verwijderen.)

De tomaten kort met heet water laten schrikken, huid verwijderen en dwars doorsnijden.
Steeleinde en pitten verwijderen.
Het vruchtvlees grof snijden.
Uien en knoflook schillen en klein snijden.
De paprika's schillen en doormidden snijden.
De helften in klelne stukjes snijden.
Chilipepers ult blik klein snijden of de verse pepers schoonmaken en dwars in fijne reepjes snijden.
Tomaten, ulen, knoflook, chili en paprika in een brede pan doen.
Tomatenpuree en bouillon hiermee vermengen.
Aan de kook brengen en in open pan bij matige hitte 10 - 12 minuten laten pruttelen.
Hierbij regelmatig omroeren.
Intussen de peterselie wassen, de blaadjes van de stelen plukken en fijn hakken.
Salsa met suiker, zout & peper op smaak brengen, peterselie toevoegen.
Salsa voor het serveren 30 minuten laten afkoelen.

Terug