Tartaarsaus - I

  • 1 dl mayonaise
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie en bieslook
  • 1 theel. fijngehakte kappertjes
  • 1 hardgekookt, gepeld en fijngehakt ei

Vermeng de mayonaise met de genoemde ingrediënten.

Bron: Astrid Veltman


Tartaarsaus - II

  • 4 hardgekookte eierdooiers
  • 3 dl olie
  • peper & zout
  • 1 eetl. kruidenazijn
  • 1 eetl. geraspte uien of sjalotten
  • 2 - 4 eetl. mayonaise

Zeef de eierdooiers.
Schenk er de olie langzaam bij en vermeng die er goed mee.
Voeg zout, peper, azijn, geraspte uien en mayonaise toe.
Roer alles gelijkmatig door elkaar.
Deze saus kunt u in dezelfde gevallen gebruike als mayonaise.

Bron: Astrid Veltman


Tartaarsaus - III

  • 2 augurken
  • 1 hardgekookt ei
  • ⅛ l mayonaise
  • ⅛ l zure room
  • 1 eetl. gesnipperde peterselie
  • 1 eetl. gesnipperde bieslook
  • 1 eetl. kappertjes
  • zout & peper

Snipper de augurk en het ei.
Vermeng de mayonaise met de zure room en roer de augurk, ei, kruiden en kappertjes erdoor.
Breng het sausje op smaak met zout & peper.

Bron: Astrid Veltman


Tartaarsaus - IV

  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • citroensap of azijn
  • ⅛ l olie
  • peterselie
  • prei
  • een paar augurkjes

Maak een zachte mayonaise door een eierdooier met peper en zout goed los te roeren.
Voeg druppelsgewijs onder voortdurend roeren een hlave eetlepel azijn of citroensap toe.
Voeg daarna, eveneens onder voortdurend kloppen, de fijngehakte peterselie, prei en zeer fijn gehakte augurkjes toe en breng de mayonaise desgewenst met kruiden op smaak.
Breng, bij gebruik van kant en klare mayonaise, deze met bovengenoemde kruiden op smaak.

Bron: Astrid Veltman


Tartaarsaus - V

  • ½ l mayonaise
  • 2 zeer fijngehakte zure augurken
  • 1 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 eetl. fijngehakte bieslook

Vermeng alle ingrediënten en breng met zout & peper op smaak.

Opmerking
In België weet men het al heel lang: tartaarsaus of sauce tartaar smaakt heerlijk bij frites.
Maar ook bij koude schaal- en schelpdieren, koud vlees en salades.

Bron: Astrid Veltman


Tartaarsaus - VI

  • 2 uien, fijn gesneden
  • 1 augurk, fijngesneden
  • ½ eetl. kappertjes, gehakt
  • 7 eetl. mayonaise
 
  • 1 bosje vers gehakte peterselie
  • ½ theel. Worcestershiresaus
  • ½ theel. zout

Alle ingrediƫnten in een kom doen en goed met elkaar vermengen.
Koud serveren bv. bij vis van de barbeque.

Bron: Tobkok
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug