Tamme kastanjepesto

Tamme kastanjepesto

  • 240 g gekookte, koude, gepelde tamme kastanjes
  • 150 g olijfolie
  • ca. 10 g vers salieblad
  • 4 tenen knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas of harde schapenkaas, in brokken (pecorino, manchego)
  • 50 g pitten (bijv. pompoen- en pijnboompitten)
  • peper & zout

De tamme kastanjes pellen en nog een tien minuten daarna koken.
Wij koken ze niet met schil door, omdat het pellen dan “kruimelig” kan worden.
Doe alles in de keukenmachine of blender en meng.
Klaar.
Met peper en zout op smaak brengen.

Opmerkingen
Het idee voor dit recept komt van het Internet (site niet meer te vinden). De verhoudingen zijn anders, we raden aan op te passen met salie. Wat we hier noemen is een verfijnde balans, meer salie wordt eerder saliepesto. Pitten hoeft niet, maar geeft wel wat extra. Wij namen 25 gram van het een en 25 gram van het ander. Maar misschien heeft u ook iets anders in huis.

Bron: MergenMetz

Terug